De Twijfeltelefoon:

een antwoord op uw vragen over het coronavaccin, vroege opsporing darmkanker en het HPV vaccin ter bescherming van o.a. baarmoederhalskanker.

Bel ons op:

Ma t/m vr van 08.30 - 13.00 uur. Op woensdag zitten er Turks sprekende studenten, op vrijdag Arabisch sprekende studenten.

DE TWIJFELTELEFOON IS VERANDERD

De Vaccinatie Twijfeltelefoon gaat verder als Twijfeltelefoon

De Vaccinatie Twijfeltelefoon is op 17 maart 2022 verder gegaan als Twijfeltelefoon. De Twijfeltelefoon wordt een preventieplatform waar mensen vragen kunnen stellen over medische vraagstukken. Als eerste is de Twijfeltelefoon op 17 maart 2022 begonnen met het beantwoorden van vragen over vroege opsporing van darmkanker.

Vanaf maandag 11 april 2022 richt de Twijfeltelefoon zich ook op het informeren van tieners (en hun ouders/verzorgers) over het belang van de HPV vaccinatie. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om elke dag te bellen met vragen over de coronavaccinatie.

Coronavaccin

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen beantwoord door medisch specialisten uit de deelnemende UMC's.

Vroege opsporing darmkanker

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen beantwoord door medisch specialisten uit het Erasmus MC.

HPV vaccin

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen beantwoord door medisch specialisten uit het Erasmus MC.

Veelgestelde vragen volgen binnenkort

“Kan ik veilig een covid-19-vaccinatie nemen als ik allergisch ben voor tomaat, noten of wespen?"

U kunt zeker veilig het Covid-19-vaccin nemen. In de verschillende vaccinaties tegen het coronavirus zitten namelijk geen bestanddelen die vergelijkbaar zijn met de bestanddelen van tomaat, noten of wespen. Voor alle voedsel- en insectenallergiën geldt dit en is er dus geen vergroot risico om allergisch te reageren op het vaccin.

ballon-pijl-erasmusblaus

De Twijfeltelefoon is een initiatief van:

In samenwerking met: