Over de Twijfeltelefoon

Bel ons op:

Ma t/m vr van 08.30 - 13.00 uur. Op woensdag zitten er Turks sprekende studenten, op vrijdag Arabisch sprekende studenten.

Over de Twijfeltelefoon

Bel ons op:

Ma t/m vr van 08.30 - 13.00 uur. Op woensdag zitten er Turks sprekende studenten, op vrijdag Arabisch sprekende studenten.

Op 24 november 2021 begon de Vaccinatie Twijfeltelefoon als een kleinschalig initiatief vanuit het Erasmus MC en groeide binnen een paar weken uit tot een landelijke telefoonlijn, gesteund en uitgevoerd door Erasmus MC, Utrecht UMC, Amsterdam UMC, Radboudumc en Maastricht UMC+.

De Vaccinatie Twijfeltelefoon is op 17 maart 2022 verder gegaan als Twijfeltelefoon. De Twijfeltelefoon wordt een preventieplatform waar mensen vragen kunnen stellen over medische vraagstukken. Als eerste is de Twijfeltelefoon op 17 maart 2022 begonnen met het vragen beantwoorden van vragen over vroege opsporing van darmkanker.

Vanaf maandag 11 april 2022 richt de Twijfeltelefoon zich ook op het informeren van tieners (en hun ouders/verzorgers) over het belang van de HPV vaccinatie. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om elke dag te bellen met vragen over het coronavaccin.

De lijn wordt bemand door ervaren medisch studenten die getraind en ingevoerd zijn over de laatste stand van zaken. Op woensdag zitten er Turks sprekende studenten, op vrijdag Arabisch sprekende studenten.
Daarnaast raadplegen ze bij complexe vragen artsen uit verschillende disciplines.

De Twijfeltelefoon is een samenwerking van het Erasmus MC en de huisartsen in de regio. De lijn is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur bereikbaar.